Verzendbeleid

Pakketten worden geleverd in de originele doos.
 
Als u om wat voor reden dan ook een product ontvangt dat beschadigd is, laat het ons dan binnen 7 dagen weten, zodat we het meteen kunnen onderzoeken. Elke klacht wordt beoordeeld door ons managementteam en we zullen het product onmiddellijk vervangen.
Al onze pakketten worden verzonden via een traceerbare en veilige methode en u ontvangt een referentietrackingnummer voor uw pakket.
 
Als een klant ontevreden is om andere redenen dan een defect product, kunnen we ervoor kiezen om de klant een terugbetaling aan te bieden. In dit geval is de klant verantwoordelijk voor alle verzendkosten voor het retourneren.
Lorazepamkopen.com verzendt altijd naar het adres dat is gebruikt tijdens het afrekenen. Als dit adres onjuist is, kan dit vertragingen in de verzending en extra verzendkosten tot gevolg hebben.
 
Lorazepamkopen.com behoudt zich het recht voor om een klant extra verzendkosten in rekening te brengen voor het opnieuw verzenden van pakketten om welke reden dan ook, inclusief het gebruik van een onjuist postadres bij het afrekenen.
 

HOE WEET IK DAT MIJN BESTELLING IS VERZONDEN?

U ontvangt een e-mail met een verzendmelding zodra uw bestelling is verzonden. De e-mail bevat de trackinginformatie en een link waarmee u uw pakket online kunt volgen.